Tony Johansson klar för STCC 2012

Roland Gingtorp tillhör landets främsta bilbyggare. Ifjol byggde han den Volvo XC 60 som startade i årets Dakarrally. Roland har i dagarna fått klart sin helt nya verkstad där det förutom racerbilar görs olika prototypjobb åt bl a bilindustrin. Roland med Team G-Rex har ett stort hjärta för motorsport och har planer på att starta upp ett större team i racing. I år kommer man till start med en Mercedes C-klass.

– Det är en av de två Mercedes C-klass S2000 som jag har byggt och som har körts i STCC tidigare. Nu uppdaterar vi nu den för årets Semcon Cup, berättar Roland.

Bakom ratten sätter G-Rex den snabbe racerföraren Tony Johansson som även körde Mercedesen under 2010. Tony är son till Jean Johansson som körde Formel Vee med viss framgång ute i Europa på 70-talet. Tony har sina största meriter i GT-bilar och körde en Mercedes C-klass i den svenska GTR-klassen för ett antal år sedan. Den bilen var också byggd av Gingtorp och var försedd med en av Mercedes Le Mans-motorer.

– Tony är en snabb förare och i vårt projekt passar han perfekt då han är en erkänt duktig förare och en gò gubbe som vi säger här på västkusten.  Vi kommer att ge Tony en bil som ger hans körskicklighet rättvisa.

Team G-Rex kommer att köra alla årets tävlingar i STCC och Semcon Cup och Roland ser årets säsong som en återkomst i de stora sammanhangen då siktet är att satsa på STCC och då helst med en tysk bil med en stjärna i nosen.  Med en Mercedes i STCC blir det nytt i form av ytterligare ett bilfabrikat som dessutom är bakhjulsdrivet.

 

Startlista STCC 2012

#1 Rickard Rydell, Chevrolet Motorsport Sweden

#2 Jordi Gené, Volkswagen Team Biogas

#3 Johan Kristoffersson, Volkswagen Team Biogas

#4 Michel Nykjaer, Chevrolet Motorsport Sweden

#15 Patrik Olsson, IPS Team Biogas

#17 Tomas Engström, Honda Racing Sweden

#21 Johan Stureson, IPS Team Biogas

#22 Robin Appelqvist, SEAT Team Sweden

#23 Santosh Berggren, SEAT Team Sweden

#97 Joakim Ahlberg, BMS Event

#98 Andreas Ahlberg, BMW Event

#90 Niclas Olsson, NP Racing

#89 Claes Hoffsten, TBA

#91 Tony Johansson, G-Rex