Ockelfelt i pole på Anderstorp Raceway

Lukas Ockelfelt står i pole position inför söndagens Pro Superbike heat på Anderstorp Raceway. Eric Lindroth imponerar allt mer under sin första racehelg i Pro Superbike och startar tvåa, följt av Pontus Bergsman som fått arbeta hårt med sin cykel efter gårdagens krasch. 

Både Andreas Mårtensson och David Andersson hade struliga kval.

– När jag bromsade i ingången till Hansen så släppte det bara fram. Så nu får jag starta sist. Freddy Papunen har ju länge pratat om sin seger då han körde upp sig från runt 14:e plats på Karlskoga Motorstadion för några år sedan. Nu är det dags att göra en förbättring på det. Jag kör för att vinna, säger Andreas Mårtensson.

David Anderssons kedja hoppade på hans tredje varv och får nu starta från en 16:e plats. Aprilia Racing by DART har tittat igenom cykeln och ingenting hade tagit skada.

 

Resultat Kval 2

Text&bild: Rachid Rachid