Planen höll för Ockelfelt

Suzuki-föraren Lukas Ockelfelt tog hem årets andra heat i Pro Superbike när premiären kördes på Anderstorp. Med värsta konkurrenten för helgen, Andreas Mårtenson, i sista startled, gällde det att snabbt ta ledning och skapa ett försprång till de bakomvarande. Med dagens seger går Ockelfelt upp i delad ledning i Pro Superbike-mästerskapet tillsammans med Andreas Mårtensson. 

– Det gick enligt plan, säger Ockelfelt. Jag skulle köra fort i början för att kunna slå av mot slutet. Det känns bra men vi har mycket kvar att jobba med, både i mig och hojen finns det mer tid att hämta.

Bakom Ockelfelt utspelade sig en hård fajt mellan just Mårtensson på en Honda och klassens nya stjärnskott, Eric Lindroth, Kawasaki. När krutröken lagt sig över den småländska mossen var det Lindroth som stod som tvåa.

– Det kändes bra idag, säger Lindroth. Jag kunde inte hänga med i Lukas tempo men jag är nöjd med insatsen.

Eric Lindroth som debuterar i Pro Superbike ligger trea i tabellen efter premiärhelgen.

– Det var kul att få köra med de stora grabbarna, säger han.

Andreas Mårtensson var inte nöjd med tredjeplatsen, den 21:a pallplatsen i rad för övrigt. Efter missen i kvalet då han åkte av blev han tvungen att starta näst sist i det andra heatet.

– Total katastrof, säger Mårtensson. Det ska inte få hända när man har varit med så länge som jag, men även solen har fläckar.

Mårtensson svarade ändå för en stark insats genom att jaga ifatt Eric Lindroth. Under ett par varv kunde han hålla Lindroth stången men när däcken blev för slitna gick det inte längre.

– Jag körde brett överallt, däcken tog slut, säger Mårtensson.

När blickarna riktas mot framtiden blir tongångarna mer positiva.

– Det känns som om både jag och hojen kommer in i det snabbt och med tanke på att det bara var åtta dagar sedan jag körde hojen första gången känns det väldigt bra. Det känns bra inför Mantorp.

 

Results Heat 2 PSB Anderstorp

 

Pro Superbike Championship  2012 


Pos. Name Points
1 Lukas Ockelfelt 41
2 Andreas Mårtensson 41
3 Eric Lindroth 33
4 David Andersson 33
5 Björn Ljungquist 22
6 Robin Ericsson 18
7 Mats Backman 17
8 Pontus Bergsman 10
9 Andre´ Andersson 8
10 Otto Johansson 6