Succé för bilbana i Gallerian

Traditionsenligt ställde däcktillverkaren Yokohama ut i Gallerian i Stockholm inför STCC-premiären på Mantorp Park. Förutom information om Yokohamas produkter bjöds det även på underhållning i form av racingsimulatorer och bilbana. Bilbanan, som har byggts av ett gäng entusiaster i Motala-trakten, på uppdrag av Yokohama, STCC och Wentzels Hobby, blev en stor succé. Publiken flockades runt banan och många var de som ville prova på. Banan, som har STCC-finalen på Solvalla som förebild, är byggd på Scalextric-delar. 

Under veckan kördes också en tävling där de bästa deltagarna från publiken fick göra upp mot Rickard Rydell och Johan Kristoffersson – vinnaren fick bland annat VIP-biljetter för två till STCC-finalen på Solvalla och Wentzels Hobby ställde upp med en bilbana till tvåan.

Segrare blev Raymond Johnni från Sköndal i Stockholm. Tvåa, en yngre kille vid namn Joakim, som hade så bråttom till körsången att han inte hann med prisutdelningen.

Mer om Yokohama, klicka här!

Besök Wentzels Hobby, klicka här!