Biogas laddade för premiär

Vintern är över. På fredag startar 2012 års upplaga av STCC.

– Äntligen är det dags, säger teamchefen Tommy Kristoffersson, som åker till Mantorp Park med fyra förare som alla vill köra sin Volkswagen Scirocco till seger i premiären.

Förra året vann Team biogas.se teammästerskapet i STCC. I år satsar man mot dubbla titlar – med två team. Volkswagen Team Biogas och IPS Team Biogas är det som under ledning av Tommy Kristoffersson ska försvara Volkswagens, E.ON:s och övriga samarbetspartners färger i mästerskapet.

– Det är vårt fjärde år i STCC och våra uppdragsgivare förväntar sig självklart att vi ska vinna, säger Kristoffersson.

Volkswagen Team Biogas mönstrar nykomlingen Jordi Gené, meriterad spanjor med erfarenhet av bland annat WTCC, samt Johan Kristoffersson som under försäsongen gjort succé i den internationella toppserien Superstars.

I bilarna från IPS Team Biogas kommer välkända och snabba Johan Stureson och Patrik Olsson att sitta. Stureson är ny för året, Olsson har varit med i biogassatsningen ända sedan starten 2008.

– Det känns bra med två team och i IPS Team Biogas har vi fått en partner med rutinerade och duktiga människor, säger Kristoffersson.

Med två team ökar den interna konkurrensen. Inte nog med att förarna vill besegra sin teamkompis, de vill givetvis också vara före kollegor i liknande bilar.

– Kampen mellan de båda biogasteamen blir hälsosam, men samtidigt måste vi vara smarta. Vår match går vi i första hand mot Chevrolet och Honda.

Biogasteamen har hållit sig väl framme i de tester som körts inför säsongspremiären. På Knutstorp var till och med nykomlingen Gené snabbast, vilket imponerade på alla inblandade.

– Där visade Jordi verkligen att han har precis de kvalitéer som vi förväntat oss. Men Jordi är mer än en snabb förare. Han är även en ödmjuk och sympatisk lagspelare som med sin erfarenhet hela tiden kommer med idéer och är deltagande i teamets jobb.

Spanjoren blir utan tvekan en förare att räkna med i mästerskapet. Han har redan funnit sig väl tillrätta i teamet och triggas extra av att Volkswagens satsning i STCC är klimatsmart och att bilarna drivs med biogas.

– Jag vill gärna vara först att vinna ett stort mästerskap med den här tekniken, säger spanjoren.

Det är han inte ensam om. Bland annat har Johan Kristoffersson samma ambition.

– Självklart, men Jordi kommer inte att bli lätt att konkurrera ut, säger Johan och tillägger:

– Men det är bara kul. Jordi är en otroligt bra kille och samarbetet mellan oss fungera mycket bra.

Källa: Pressrelease Team Biogas