Dags för Carrera Cup Scandinavia

Fight mellan framtidens racingstjärnor att vänta i Carrera Cup-premiären

Till helgen startar Carrera Cup Scandinavia säsongen på Mantorp Park – och redan inför premiären gör flera av toppnamnen klart att vi kan vänta oss tuffa fighter under säsongen.

– Jag hade farten för att kriga i toppen förra året, men det strulade och var inte mitt år. Nu vill jag vinna, säger Philip Forsman som kom sjua i mästerskapet förra året.

Forsman är tillsammans med Oscar Palm och Mattias Stålknapp deltagare i Porsches Young Driver Programme. Förarna har valts ut just med tanke på sin potential och målmedvetenhet och Philip är knappast ensam om att gå för seger. Oscar Palm, som körde in sin nya bil under testdagen på Mantorp Park för någon vecka sedan, går i samma tankar:

– I år ska vi försöka få allt att gå felfritt och utan krångel. Vi har ett bra team i NIKA Racing och ett fint samarbete med Porsche. I år är det vi som ska vinna!

I startlistan, som till premiären omfattar 10 förare, finns även några nykomlingar. Kanske är det de tre Young Driver Programme-deltagarna och fjolårstvåan i mästerskapet, Johan Kristoffersson, som är hetast i förhandssnacket – men det kan även finnas överraskningar:

– Forsman och Stålknapp är ju alltid snabba och Johan är grymt snabb och har redan kört mycket racing i år, så de blir självklart tuffa alla tre. Men sen kommer ju norrmännen också och de har jag aldrig sett köra, så gällande dem vet man ju inte vad man kan vänta sig, fortsätter Oscar Palm.

Norrmännen som Oscar nämner är nykomlingarna Christopher och Petter Ödegaard som kör för teamet Procar Racing. Teamet gör en rejäl satsning och ligger även bakom Johan Kristofferssons anmälan i premiären på Mantorp. Tanken är att Johan skall coacha de två in i Carrera Cup. Johan berättar själv:

– Jag ska fungera lite som en mentor år dem och guida dem fram till förbättringar. Det känns så klart kul att kunna använda den erfarenhet jag har till att hjälpa dem. Men självklart blir det full laddning även för mig. Det blir allt eller inget, vilket alltid är riktigt kul i racing!

Att döma av förarnas temperatur kan alltså publiken som kommer till Mantorp Park på fredag-lördag, eller den som ser TV-sändningarna i SVT och Canal+, vänta sig tuffa fighter i Carrera Cup Scandinavia. Med tre förare särskilt utvalda till Porsches Young Driver Programme och Johan Kristoffersson, som just nu leder V8 Superstars-serien och så sent som för några veckor sedan stod högst upp på Imolas podium, ligger det nära till hands att tro att det är framtidens stora racingstjärnor vi ser göra upp i årets mästerskap.

Anmälningslista, Carrera Cup Scandinavia 2012, Mantorp Park 4-5 maj
Startnr Namn
2 Oscar Palm
3 Philip Forsman
4 Mattias Stålknapp
7 Mats Myrsell
11 Jimmy Korsbäck
12 Cemoni Olsson
14 Johan Kristoffersson
15 Christopher Ödegaard
16 Petter Ödegaard
20 Stefan Pettersson