Marcus Fluch klar för Clio Cup JTCC

23-årige Marcus Fluch från Ekerö gör comeback i svensk racing i det nybildade racingteamet Sportstyle Racing. Marcus har i dagarna gjort klart för en hel säsong i den nya klassen Renault Clio Cup, som kommer att köras som supportklass till STCC.

Marcus Fluch får genom sitt samarbete med företaget Sportstyle Resorts AB chansen att köra de sju deltävlingarna i Renault Clio Cup, som från och med i år är den nya junior SM-klassen. En enhetsklass och ett mästerskap för förare upp till 25 år.

– Det här ska bli hur kul och spännande som helst, säger Marcus som efter två års frånvaro från svensk racing nu gör comeback på hemmaplan igen.

– Jag har kört mycket racingbil de senaste två säsongerna, jag har kört nationella och internationella långlopp, bland annat en mängd snabba varv på Nordschleife Nürburgring. Jag har också jobbat som förarinstruktör och nött ut ett och annat dubbdäck på frusna sjöisar i Norrland, vilket gett mig en fantastisk körträning och ”car control”, så nu är jag laddad och förberedd på tight racing igen, berättar Marcus.

– Jag tror att jag har en stor fördel eftersom jag tävlat i en enhetsklass tidigare, i VW Polo Cup i Tyskland. Där lärde jag mig att det var otroligt viktigt att komma med rätt info till mekanikerna för att få optimala inställningar på bilen, och lägga mycket krut på att göra så bra kval som möjligt för att få en framskjuten startposition. Det kommer att bli tufft att köra om annars, spår Marcus.

Marcus kom 2:a i JTCC 2008 och berättar att skillnaden mellan årets Clio Cup-bil och hans gamla JTCC-bil är stor.

– Clio Cup-bilen är ett riktigt vasst bygge och ger en enorm racingkänsla med 205 hästars varvvillig motor, sekventiell låda och välbalanserat chassi. Bilen är flera sekunder snabbare runt banorna jämfört med min gamla JTCC-bil, berättar Marcus, som inte bara räknar med att köra Clio Cup i år utan även finnas med i startfältet för några långlopp.

Företaget Sportstyle Resorts AB driver hotell-, skid- och sportanläggningar i Sverige, bland annat Storliens Högfjällshotell och Gesunda i Mora. Tobias Hellman, VD för Sportstyle Resorts AB är förväntansfull och ser med spänning fram emot att den planerade satsningen nu realiseras på tävlingsbanan.

– Vi gillar racing och den PR vi får via Marcus och Renault Clio Cup sommartid. Vår förhoppning är självklart att Marcus ska ta Sportstyle Racing högst upp på pallen i flera deltävlingar och i totalcupen. Samtidigt innebär satsningen mer än potentiella segrar i Renault Clio Cup. Redan från start är vi nöjda över att synas i dessa fartfyllda sammanhang och att ha knutit en framgångsrik racingförare till vårt stall av elitidrottsprofiler. Vi samarbetar sedan länge med ett flertal framgångsrika skidåkare inom olika discipliner. Emil Jönsson och Anna Haag är två av dessa. Eliten sätter helt enkelt standard för våra anläggningar och bidrar i arbetet med att utveckla och kvalitetssäkra dessa. De inspirerar oss till nya framgångar – precis som de själva gör på tävlingsbanorna. Nu välkomnar vi även Marcus till att bli en av våra inspiratörer och idrottsprofiler, berättar Tobias Hellman.

– För mig passar det här som hand i racinghandsken. Skidtermer som långlopp, sprint, slalom – allt det här kan med fördel appliceras på racing, och framgångar på det området, fast på asfalt, det är vad jag ska försöka leverera, säger Marcus med ett leende.

Målsättningen för Sportstyle Racing är att vinna Renault Clio Cup 2012.

– Jag har redan kommit tvåa i JSM tidigare och det behöver jag inte göra en gång till, säger Marcus med glimten i ögat.

Renault Clio Cup kommer att köra två heat på lördagen under de sju tävlingshelgerna, varav lopp två direktsänds i Canal+.