Dubbelt Johan i STCC-kvalet

Det blev dubbelt Johan och Volkswagen i topp när säsongens första STCC-kval avgjordes. I det första kvalet, som avgör startordningen för det första heatet, var det Johan Kristoffersson, Volkswagen Team Biogas som var snabbast. Marginalen till tvåan och regerande mästaren Rickard Rydell, Chevrolet Motorsport, var inte mer än knappa två tiondelar. 

– Det var bra grepp i banan i dag, säger Kristoffersson. Jag var snabbast även om det inte var ett perfekt varv.

Även om Kristofferssons varv i det andra kvalpasset var snabbare räckte det inte riktigt till. Johan Stureson, från systerteamet IPS Team Biogas, fick till ett riktigt bra varv och förbättrade sin tredjeplats från det första kvalet till pole position i morgondagens andra heat och slog Kristoffersson med knappa tre hundradelars marginal.

– Jag tog i för mycket i det första kvalet, säger Stureson. I det andra funkade det bättre. Jag fick till en bra förstakurva, det är nästan den som är svårast på banan, och sen var det bara att hålla ihop varvet.

Rickard Rydell startar tvåa och trea i morgondagens båda heat. Han var inte helt nöjd med resultatet men hade ändå förhoppningar om bra raceresultat.

– Vi vill ju vara P1, vi är här för att vinna, men det var ändå en bra början på säsongen, säger Rydell. Det finns mer tid att hitta i bilen och en andra- och tredjeplats var inte dåligt. Vi har bra fart i racen och jag ser fram emot morgondagen.

Lördagens första STCC-heat startar 12.10, det andra heatet 15.15. Tävlingarna kan ses i direktsändning på CANAL+ Sport 1 med början 12.55.