Engman toppade Clio-kval

Kevin Engman blev först att ta pole i nya Clio Cup JTCC när kvalet inför lördagens race avgjordes. Detta trots att ett elproblem gjorde att det slog tvärstopp i styrningen i Mjölbykurvan. Det var bara för Engman att uppsöka depån.

– Vi försökte laga men det funkade inte, säger Engman. Det var bara att stå i depån och hoppas att tiden skulle hålla.

Och det gjorde den, men det blev inte med någon stor marginal. Marcus Fluch var bara åtta hundradels sekund bakom Engman när kvalet flaggades av.

– Det var lite synd, jag fick till ett varv som jag sedan skulle försöka putsa till men hamnade i trafik, säger Fluch. I övrigt är jag nöjd med kvalet.

För Engman innebar det att årets första pole position var bärgad.

– Det var skönt, speciellt med tanke på att vi fick bilen sent , säger han. Det trodde jag inte när vi åkte hit.

Andreas Wernersson blev trea, en placering han inte var nöjd med.

– Kvalet kändes inte alls lika bra som testerna där vi har haft en bra känsla, säger Wernersson. Jag fick inte till det. Sedan hade jag problem med trafik när mina däck var som bäst, någon var i vägen, jag ville för mycket och gjorde några misstag. Jag hade kunnat åka snabbare.

Bakom Wernersson var det fortsatt tätt med ytterligare fem förare inom en sekund från Engmans pole-tid.

– Det kommer att bli kul, det blir svårt för någon att få en lucka, säger Engman. Det kommer att bli tajt racing i morgon.