Kristoffersson i Carrera-topp

Johan Kristoffersson var kvalsnabbast när Carrera Cup Scandinavia 2012 inleddes på Mantorp Park under fredagen. Närmast efter sig i resultatlistan hade han Oscar Palm, Philip Forsman och Mattias Stålknapp, en trio som alla ingår i Porsche Young Driver Programme.

Johan Kristoffersson satte högsta fart från start i Carrera Cup-premiären. Värmlänningen, som inlett säsongen med succé i den internationella toppserien Superstars, noterades för sitt snabbaste Porschevarv någonsin på banan i Östergötland.

– Att jag redan varit ute och tävlat internationellt den här säsongen betyder givetvis mycket och i dag var bilen dessutom perfekt, sa Kristoffersson, som ser fram emot att få starta lördagens 35 minuter långa race från pole position.

Kristoffersson, som var tvåa bakom Robin Rudholm i Carrera Cup 2011, gör ett tillfälligt inhopp i mästerskapet i årets premiär. Det hindrar honom inte från att gå för seger.
Höga ambitioner inför lördagens start har även Oscar Palm, som var tvåa i fredagens kval.

– Johan Kristoffersson noterade en extremt bra tid, men jag känner att både jag och bilen har mer att ge. Jag ska göra några små förändringar till racet och målsättningen är givetvis att utmana Johan. Vi hade några bra fighter förra året och jag hoppas på ännu en i morgon, säger Palm.

Pressrelease: Carrera Cup Scandinavia