Lukas Ockelfelt toppar träningen

Det blir 16 förare till start i helgen, men endast 13 förare körde med transponder. Snabbast var Lukas Ockelfelt med 1.18.560. Filip Backlunds ersättare Fredrik Watz var direkt snabb med Kawasakin och endast en hundradel ifrån Ockelfelt.

Honda föraren Andreas Mårtensson noterade inga tider under fredagens träning på Mantorp Park. Det var ytterligare två förare som körde utan transponder; Björn Ljungquist och Mats Backman.

Snabbaste varvtid från träningen lyder 1.18.560 och tillhör Edgezone föraren Lukas Ockelfelt. Fredrik Watz (Backlund Racing/Team CaWalli) var 15 tusendelar efter med David Andersson (Aprilia Racing by DART) ytterligare två tiondelar efter sig. Watz som fick sin första smak på Filip Backlunds Kawasaki ZX10-R var snabb direkt, men vi räknar med höga 1.15-tider under helgen om förhållandena är goda alternativt låga 1.16-tider.

Team Outstrip by Highsider föraren Eric Lindroth hade två sekunder upp till Lukas Ockelfelt, men det ska noteras att Lindroth inte kört på Mantorp Park på flera år.

Bland privatförarna var Highsider Racing Teams Pontus Bergsman i topp med 1.21.210 och får denna helg även konkurrans från regerande mästare i Privatförarcupen Daniel Falemo (Team Stebro by CaWalli) att hålla stången mot.

Otto Johansson tog sin Yamaha R1 av den äldre generationen till en sjunde plats i totalen och en tredje i Privatförarcupen.

Kvalificeringen startar klockan 12:35

Text&bild: Rachid Rachid