Forsell segrare efter dramatik

Det blev en rejäl holmgång när säsongens andra Clio Cup JTCC-heat kördes på Mantorp Park. Joakim Forsell ledde visserligen från start till mål men det var långt ifrån någon enkel seger. Bakom Forsell tryckte konkurrenterna på ordentligt och placeringarna växlade för varje varv som gick. 

– Det var bland de tuffaste jag har varit med om på en racerbana, säger Forsell. Klassen är sjukt jämn.

Förklaringen till den täta racingen ligger i material, Clio Cup-bilen är en riktig racerbil.

– Det är en kanonbil, otroligt lättkörd och den svarar på det man vill att den ska svara på, fortsätter Forsell. Det märks att det är en fabriksbyggd bil.

Tvåa blev segraren i lördagens första heat, Andreas Wernersson. Ett tag var han nere på sjundeplatsen men kämpade sig tillbaka. Wernersson toppar tabellen efter Mantorp med 43 poäng före Forsell på 40.

Trea i det andra heatet blev Kevin Engman som fick en liten revansch det första heatet. En tjuvstart gjorde att Engman åkte på en bestraffning vilket i sin tur innebar att poängskörden begränsade sig till en enda pinne.

Trea i mästerskapet ligger Marcus Fluch, som följde upp sin andraplats i det första heatet med en fjärdeplats i det andra.