Kristoffersson tog premiärseger

Johan Kristoffersson, Volkswagen Team Biogas, förvaltade sin pole position och tog hem sin första STCC-seger i karriären när premiären kördes på Mantorp Park. Rickard Rydell, Chevrolet, blev tvåa efter en hård fajt med Johan Stureson, IPS Team Biogas. Johan Kristoffersson gladdes åt segern.

– Jag är så himla nöjd, det känns helt fantastiskt, säger Kristoffersson. Jag kom bra iväg i starten och däcken höll hela vägen. Jag kunde hålla mitt tempo in i mål.

Regerande STCC-mästaren Rickard Rydell tappade en position i starten till Johan Stureson. Men efter några varv hade han jagat ifatt och började attackera. Han lyckades så småningom bromsa sig om Stureson i Mjölby-svängen.

– Vi har bra bromsar och jag lyckades ta mig om, säger Rydell. Jag försökte åka ifatt Kristoffersson men däcken höll inte hela vägen hem. Vi är ändå nöjda med placeringen.

Johan Stureson höll sin tredjeplats in i mål.

– Jag fick en bra start på loppet men Rydell började snart uppvakta mig, säger han. Jag bromsade lite för tidigt för att kunna försvara när han gjorde sin omkörning. Jag är ändå nöjd med tredjeplaceringen.

Bakom de tre i toppen körde spanjoren Jordi Gené in på fjärdeplatsen med Patrik Olsson och Michel Nykjaer bakom sig.  Honda-föraren Tomas Engström tvingades bryta efter missljud i motorn.

Inför dagens andra STCC-heat startar Stureson i pole position, med Kristoffersson bredvid sig. Rydell startar trea.