Kristoffersson vann Carrera Cup-premiären

Johan Kristoffersson slog till och vann premiären i Carrera Cup Scandinavia på ett blåsigt Mantorp Park. Trots att fältet drogs ihop då säkerhetsbilen under senare delen av loppet kom ut på banan så lyckades inte tvåan Oscar Palm eller trean Philip Forsman riktigt utmana.

Värmlänningen Kristoffersson startade i pole position och arbetade till sig en rejäl ledning i racet innan Mats Myrsell körde av under en fight med norrmannen Petter Ødegaard. Då, med endast några få varv kvar att köra, kom säkerhetsbilen ut och fältet trycktes ihop. Johan berättar:

– Det blev lite spännande när säkerhetsbilen kom ut med bara två varv kvar men jag hade i bakhuvudet att det skulle kunna bli så. Därför hade jag försökt spara lite på däcken, och det gick ju vägen. Bilen kändes riktigt bra idag och jag vill tacka teamet för det. Det känns fantastiskt att få vinna i premiären!

Racets tvåa Oscar Palm försökte utmana Kristoffersson i början, men tvekade kring däcken och valde att backa av lite senare i loppet:

– Jag är inte van vid att köra så här långa race som det är i år så jag visste inte riktigt hur det skulle bli med däcken. Det kändes ändå kanon idag, teamet har gjort ett bra jobb och jag har bättre uppbackning än tidigare säsonger så det känns jättebra inför racet på Knutstorp, säger Palm.

Bakom Kristoffersson och Palm utspelade sig flera fighter. Mattias Stålknapp utmanade Philip Forsman om tredjeplatsen under de första varven, men tvingades sedan bryta med växellådsproblem. Forsman hade velat utmana framåt, men hade problem i början av loppet:
– Jag fick en bra start hade svårt att få upp temperaturen i däcken. När jag väl fick till tempen gick det bra, men då hade Stålknapp brutit och jag låg redan för långt efter de andra för att kunna utmana. Sedan hade jag ett ganska lungt race i mål. Att komma trea ger viktiga poäng till mästerskapet, säger Philip.

Nästa tävling i Carrera Cup Scandinavia går av stapeln på Ring Knutstorp den 18-19 maj.

Pressrelease: Carrera Cup Scandinavia