Sköld på banan, Ockelfelt i topp

Lukas Ockelfelt fortsätter att toppa resultatlistorna under Pro Superbike helgen på Mantorp Park. Lukas är fortsätt snabbast, men de andra är inte långt ifrån. Fundracing och Thommy Sköld har fått ordning på sin Kawasaki och är tillbaka på banan! 

Lukas Ockelfelt toppade lördagens warm up på soliga men blåsiga Mantorp Park. Med knappt tio grader i backen noterade Lukas 1.18.456 som bäst med sin Edgezone Suzuki. Team Stebro by CaWalli (Backlund Racing/Team CaWalli) föraren Fredrik Watz ser dock stark ut inför förmiddagens race då han var blott sex hundradelar ifrån Lukas.

Föga förvånande håller sig Andreas Mårtensson och Eric Lindroth nära toppduon, sex respektive nio tiondelar från snabbaste förare.

Privatförarcupen kan bli än mer spännande idag. Under gårdagen bjöd Falemo, Ljungquist och Bergsman på ett otroligt spännande race. Nu är Fundracing tillbaka på banan med Thommy Sköld i spetsen. Thommy noterade sjunde snabbaste tid totalt, trea bland privatförarna och endast en halv sekund upp till både Daniel Falemo och Björn Ljungquist.

– Jag får egentligen inte köra racet för läkarna. De har rekommenderat mig att inte köra. Kraschar jag kan det bli riktigt illa i handen, säger Thommy Sköld från Fundracing.

Om Thommy beslutar sig för att köra blir det 15 förare till start på lördagens race som börjar klockan 12:50.

Vi har även rapporterat om att David Andersson mår relativt bra efter gårdagens krasch. Mörbultad och blåslagen och ett rejält brännmärke. Men inga brutna ben eller hjärnskakning. Aprilia Racing by DART föraren beräknas bli utskriven från sjukhuset i Linköping denna morgon.

Text&bild: Rachid Rachid