Ljungby Maskin lyfter med STCC

De tillverkar världens bästa hjullastare enligt branschtidningarnas tester i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Holland – i år samarbetar Ljungby Maskin AB med racingserien STCC.

– STCC handlar om vinnande koncept och Ljungby Maskin är ett sådant, säger Bob Huzell, VD för STCC AB. De kombinerar teknisk innovation inom ramen för ett miljötänkande som gör att de passar perfekt in i vår profil. Vi ser fram emot ett fruktbart samarbete och en spännande säsong.

Samarbetet innebär bland annat att Ljungby Maskin bidrar med de hjullastare och tillbehör som behövs under en tävlingshelg.

– Våra maskiner kommer att finnas på plats under STCC:s tävlingar för att hjälpa till med de lyft som krävs både på och vid sidan av banan , säger Rune Andersson, VD för Ljungby Maskin. Vi får synas i ett sammanhang där våra produkter får en naturlig exponering i och med att de används under evenemangen. Fordonsbranschen har ett stort intresse i motorsporten och det är rätt arena för oss att synas på.

Ljungby Maskin AB har sedan starten 1983 levererat mer än 3 000 hjullastare till kunder över hela världen och omsätter cirka 300 Mkr per år. Ljungby Maskins hjullastare är byggda med världsledande teknik. Bland annat är de först i världen med att använda transmission med så kallad  lock up-teknik.

– Det reducerar bränsleförbrukningen med hela 25 procent vid vägkörning, säger Rune Andersson. Miljöfrågorna är oerhört viktiga för oss och  vi ser även till att ha all produktion under ett tak i vår fabrik i Ljungby för att minska miljöbelastande transporter. STCC har också etablerat sig som en världsledande aktör vad gäller miljöfrågor inom motorsporten och vi ser fram emot att bidra med vårt koncept till helheten.

Nästa möjlighet att få se Ljungby Maskins hjullastare i aktion blir på Ring Knutstorp den 18-19 maj då STCC Kvällsposten Grand Prix körs.

Om Ljungby Maskin AB
För mer information om Ljungby Maskin, besök www.ljungbymaskin.se