Rydell satsar på kvalet

Regerande STCC-mästaren Rickard Rydell, Chevrolet Motorsport, har fått en rejäl nöt att knäcka. Johan Kristoffersson, Volkswagen Team Biogas, leder tabellen efter två segrar i premiären på Mantorp Park. I helgens tävlingar på Ring Knutstorp siktar Rydell högre.

– Vi är nöjda med premiären men Volkswagen-förarna blir svårslagna i år, säger Rydell. Vi kanske fokuserade för mycket på att få till inställningarna till racet på Mantorp. I helgen kommer vi att satsa hårdare på att vinna kvalet.

Förutsättningarna för att det kommer att bli hårdare tag på Ring Knutstorp är goda. På Mantorp Park blev det en spännande duell mellan Rydell och Kristoffersson. De båda hade en lång fajt genom merparten av loppet men trots flera försök att köra om lyckade Rydell aldrig att ta sig förbi.

– Vi tog inte lika stora risker som vi kanske skulle ha gjort en bit in i säsongen, säger Rydell. Men jag har inte råd att släppa Kristoffersson framför mig alltför många gånger.

I helgen kan Rydell räkna med bra stöttning från teamkollegan, danske före detta VM-föraren Michel Nykjaer. Förra året gjorde han sin STCC-debut på Ring Knutstorp och imponerade storligen. I premiären på Mantorp Park hamnade Nykjaer lite i skuggan av konkurrenterna i det första heatet och blev inte bättre än sexa. I det andra kom han igen och körde in på en fjärdeplats, vilket är samma placering han håller i mästerskapet inför helgens tävlingar.