Stureson utmanar Kristoffersson och Rydell

I premiären på Mantorp Park körde han till sig två tredjeplatser efter att ha tagit pole position i det andra heatet – Knislinge-sonen Johan Stureson, IPS Team Biogas, utmanar regerande STCC-mästaren Rickard Rydell och mästerskapsledaren Johan Kristoffersson på hemmabanan Ring Knutstorp den 18-19 maj. 

– Jag kommer att göra allt för att slåss om segern i helgen, säger Stureson. Det är skönt att ha premiären avklarad och nu kommer det att bli hårdare fajter.

Förra året blev Stureson fyra i STCC och det med långt mycket mindre resurser än de stora teamen. I år har hans team IPS Motorsport blivit IPS Team Biogas och Johan Stureson sitter i en av fältets vassaste bilar, en biogasdriven Volkswagen Scirocco CNG, samma som Fredrik Ekblom blev tvåa i förra året och som vann teammästerskapet.

– Det har varit en utmaning för teamet och mig, säger Stureson. Det har varit mycket att lära om bilen och för mig har det varit en stor omställning av gå från sugmotor till turbomotor men jag känner mig mer och mer bekväm bakom ratten.

Att Stureson har funnit sig tillrätta bakom ratten visade han på Mantorp Park där han överraskade  med att ta pole position till det andra heatet, före Johan Kristoffersson och Rickard Rydell. Stureson tog starten men fick ge sig mot både Kristoffersson och Rydell och det är också de två som han ser som de värsta konkurrenterna i år.

– Rydell och Kristoffersson ser ut att bli de två tuffaste utmanarna om titeln, säger Stureson. De hade varsitt bra race på Mantorp och de är riktigt vassa.

Johan Stureson är inte den ende skånske representanten i STCC. André Andersson från Osby gjorde sin STCC-debut på Mantorp Park. Andersson kör i Semcon Cup, den privatcup som är en del av STCC, men drabbades av tekniska problem. Till helgen ska bilen vara i toppskick.

Förutom STCC bjuds publiken på Ring Knutstorp även på Camaro Cup – Skandinaviens hästkraftstarkaste klass – Clio Cup JTCC, Carrera Cup Scandinavia och Pro Superbike.