Alx Danielsson i Camaro Cup

Den andra tävlingshelgen för Camaro Cup och STCC går av stapeln på Ring Knutstorp i helgen. I Memphis Racings Camaro #48 tar Alx Danielsson plats bakom ratten.

Alx har som främsta merit mästerskapsseger i formelbilsklassen World Series by Renault vilket ledde till uppmärksammade tester med Renault F1. Tvåa i serien det året var Pastor Maldonado som förra helgen tog sin första seger i Formel 1. Alx har sedan dess skördat framgångar i bland annat Porsche Carrera Cup och Ferrari Challenge.

– Alx är en av Sveriges mest framgångsrika förare men har hittills inte haft möjlighet att köra den hetaste serien av alla Camaro Cup. Det ska bli intressant att följa Alx framfart i helgen även om det blir tufft att komma till race i Sveriges tuffaste mästerskap utan att tidigare ens suttit i bilen, säger Richard Berggren, Memphis Racing.

– Jag ser verkligen fram emot helgens inhopp i Camaro Cup med Memphis Racing. Camaro Cup är ett stenhårt mästerskap med många duktiga förare så man kan inte annat än vara ödmjuk inför uppgiften. Jag har haft äran att kört det mesta på hjul men ännu inte en Camaro så jag blev otroligt taggad när jag fick inbjudan från Memphis, säger Alx Danielsson.