Andreas Mårtensson i poleposition

Andreas Mårtensson är fortsatt starkast på Ring Knutstorp. Även dagens andra pass, kvalificeringen, står han högst upp på listan. Andreas är banrekordsinnehavare med 58.509, i dagens kvalificering slog han till med 59.282.

Andreas ”Mortenzoni” Mårtensson har bästa möjliga slagläge inför eftermiddagens race i egenskap som poleinnehavare. Han drog till med kvalets snabbaste varvtid, 59.282, och var nästan två tiondelar snabbare än sin titelkonkurrent Lukas Ockelfelt.

– Vi får inte till chassit helt hundra, säger Lukas Ockelfelt.

– Jag är nöjd med kvalet. Men det är inte här vi får några poäng, jag måste vinna idag, säger Andreas Mårtensson.

Återvändande Filip Backlund tog sin Kawasaki ZX10-R till en tredje startruta med 59.747, nästan en halvsekund efter Andreas Mårtensson!

Här på Ring Knutstorp står det tre förare i varje led. I andra startled hittar vi Roger Hansson som också är snabbast bland Privatförarna och Eric Lindroth samt Björn Ljungquist. Endast två tiondelar skiljde förarna åt.

– Vi hade ju behövt träna på Ring Knutstorp inför denna helgen, men det är svårt att hinna med allt med tanke på att man måste jobba mellan tävlingarna också, säger teamchefen i Team Outstrip by Highsider, Robban Lindroth.

Mats Backman knep sjunde platsen med fem hundradelars mariginal före Daniel Falemo. André Andersson gör de sällskap i tredje led.

Fjärde startled består av Thommy Sköld, Arne Andersson och Magnus Granstedt. Följt av Pontus Bergsman och Andreas Wallenborg.

– Jag har inte kört här sedan 2007, då körde jag både Junior Cup och 125GP. Det är otroligt tungstyrt här på Ring Knutstorp då jag är hämmad av en icke bra fungerande hand, jag får kämpa helt enkelt, säger Thommy Sköld.

– Jag kör fortfarande snabbare med en 600 kubikare än vad jag gör med min nya 1000cc. Har inte kommit in i det än och med tanke på hur lite man kör mellan tävlingarna så tar det tid, säger Pontus Bergsman.

 

Text: Rachid Rachid/Highsider.se
Foto: igelhammar.se