Carrera-kvalet avgjort!

Johan Kristoffersson fortsatte dominera och satte snabbaste varvtid på kvalet trots endast 5 körda varv. Desto intressantare var då fighten bakom honom där Philip Forsman satte maximal press på Oscar Palm inför morgondagen. Idag kom Palm undan Huddinge-killen Forsman med ynka 21 tusendelar. 

Forsman var naturligtvis nöjd efter kvalet men konstaterade torrt att han behöver vara ännu snabbare. Konkurrenten Mattias Stålknapp, som visade fin form på förmiddagens test, lyckades något sämre på kvalet:

– Bilen känns bra, nu är det mig det hänger på. Jag fick inte riktigt till det på kvalet men det är i racet det avgörs. Fast det hade såklart varit bra att få lite hjälp av startpositionen också, sa Stålknapp direkt efter att kvalkörningen avslutats.

Oscar Palm har hittills varit den av de tre i Porsches Young Driver Challenge som hängt med Johan Kristoffersson bäst och har kunnat fokusera framåt. Nu pressas han av Philip Forsman inför morgondagen, men han gav ändå sin insats godkänt efter kvalkörningen:

– Det gick okej men det saknas något både hos bilen och hos mig. Det gäller att få till en bra start imorgon, kanske lyckas klämma mig förbi Kristoffersson redan i starten och sedan hålla det. Vi kommer kanske att testa lite justeringar på warm-upen men på det stora hela kommer det inte ske några stora förändringar med bilen, sa Palm.

På lördagsmorgonen kl. 09:45 körs Carrera Cup Scandinavia warm-up, vilket blir sista chansen för förarna att finslipa sig själva och bilen inför racet kl. 13:45-14:20