Chevrolet-dominans i Q1

Chevrolet dominerade det första kvalet till helgens STCC-tävlingar på Ring Knutstorp. Rickard Rydell tog pole position i det första heatet med danske teamkollegan Michel Nykjaer som tvåa. Mästerskapsledaren Johan Kristoffersson, Volkswagen Team Biogas, tog hand om tredje startruta.

– Otroligt kul, jag är jätteglad och jag visste att banan passar vårt chassi väldigt bra, säger Nicklas Karlsson, teamchef för Chevrolet. Det är fyra Volkswagen som jagar plus en vass Honda. Det gäller bara att göra om bedriften i Q2.

I Volkswagen-lägret var det inte fullt lika positiva tongångar.

– Chevorna är fantastiskt snabba, vi har inte mycket att sätta emot, säger Tommy Kristoffersson, teamchef för Volkswagen Team Biogas.

Tomas Engström, som har revansch att utkräva efter en poänglös helg i premiären på Mantorp Park, körde sin Honda Civic till en fjärdeplats.