STCC AB och Helsingborgs Kartingklubb presenterar: STARS of TOMORROW

Den 17 juni ska nästa generation svenska motorsportstjärnor göra upp i kartingtävlingen Stars of Tomorrow som körs på Väla Motorstadion i närheten av centrala Helsingborg. Segrarna i de två klasserna KF3 och KZ2, samt två av STCC utvalda förare i respektive klass kommer att få delta i tester med STCC-team. 

– Detta är priser som inte tidigare varit möjliga att erbjuda inom svensk motorsport på den här nivån, säger David Molin, tävlingsledare i Helsingborgs Kartingklubb. Det här är en jättemöjlighet för våra kartingungdomar att ta nästa steg i sina racingkarriärer.

För STCC är samarbetet ett sätt att hjälpa kartingungdomarna vidare i sina karriärer. Det naturliga steget att ta är att gå vidare till Clio Cup JTCC, framtidens talangfabrik i svensk motorsport.

– Vi ser detta samarbete med Helsingborgs Kartingklubb som en möjlighet att överbrygga steget från karting till banracing, säger STCC:s VD Bob Huzell. Det är viktigt att värna om återväxten inom svensk elitracing och det här är ett utmärkt sätt att göra det på.

Förutom fina priser i form av testmöjligheter kommer även ett flertal STCC-stjärnor att vara på plats, och inte bara för att titta på. Molin räknar med att Helsingborgspubliken ska hitta till banan för att se när STCC-förarna tävlar tillsammans med kartingtalangerna i en Pro Am-tävling.

– Kartingtalangerna får köra i par med var sin STCC-förare, säger Molin. Det kommer att bli en spännande utmaning som också kommer att bjuda publiken på underhållning.

Mer detaljer om evenemanget kommer att presenteras av STCC och Helsingborgs Kartingklubb under kommande veckor.