Äntligen seger för Engman

Kevin Engman kunde äntligen ställa sig allra överst på prispallen i Clio Cup JTCC på Ring Knutstorp. I premiären på Mantorp Park var allt upplagt för seger men en tjuvstart gjorde att Engman fick nöja sig med en tredjeplats. Efter att ha tagit pole position i fredagens kval omvandlade Engman sin startpositon till seger. Men han hade en hård fajt med Andreas Wernersson genom hela loppet.

– Äntligen, det var en riktigt skön revansch, säger Engman. Det blev tufft, ibland fick jag en lucka, lite senare var Andreas ikapp.

Andreas Wernersson ledde mästerskapet före helgens tävlingar och med en andraplats drygar han ut avståndet till tvåan Joakim Forsell.

– Det är alltid viktigt att plocka poäng hela tiden i en serie, säger Wernersson. Det är alltid kul att vinna men jag kom aldrig riktigt nära för att ta mig om Engman.

Trea blev hemmaföraren Mattias Lindberg. Hans första pallplats i mästerskapet.

– Jag fick en bra start och var faktiskt före Engman in i första kurvan men han låg på innern och jag tappade en position till Wernersson, säger Lindberg. Sen blev jag påkörd men redde upp situationen. Det känns bra med en tredjeplats.