Fluch segrare i Clio Cup JTCC

Marcus Fluch blev den fjärde segraren på lika många race i Clio Cup JTCC. Efter att ha tagit pole position i kraft av snabbaste varvtid i det första heatet tog Fluch ledningen i starten, en ledning han behöll ända in i mål.

– Det känns underbart, säger Fluch. Jag höll tätt bakåt mot Wernersson och kunde säkra segern. Jag fick en lucka i mitten av racet men när det blev dags för varvningar blev det lite nervöst.

Med sin tredje andraplats på raken, och seger i premiärheatet på Mantorp Park, toppar Anderas Wernersson mästerskapstabellen.

– Det är viktigt att plocka poäng hela tiden, säger Wernersson. Jag försökte ett par gånger på Fluch men det sket sig.

Mattias Lindberg kunde glädja sig åt två tredjeplatser efter att ha blivit femma och sexa i premiären. I det andra heatet var han hårt pressad av Joakim Forsell.

– Jämfört med premiären på Mantorp var det här ett stort framsteg, säger Lindberg. Det var väldigt tajt mellan mig och Jocke. När jag fick släppa till de där framme inriktade jag mig på att  försöka täcka och behålla tredjeplatsen och det lyckades jag med.

Kevin Engman som segrade i det första heatet snurrade på öppningsvarvet efter kontakt med en konkurrent. Engman fick nöja sig med en sjätteplats efter en stark uppkörning genom fältet.

I tabelltoppen utökade Wernersson sitt poängförsprång till konkurrenterna och han har nu 79 poäng. Marcus Fluch har tagit klivet upp på andraplatsen med 65 poäng och Joakim Forsell ligger trea med en poäng mindre. Kevin Engman ligger fyra på 49 poäng och Mattias Lindberg är femma med 48.