Hårt bakom Kristoffersson i Carrera

Johan Kristoffersson tog en överlägsen seger i Carrera Cup på lördagen efter att ha kört ifrån hela startfältet på Ring Knutstorp. Bakom honom var det dock desto jämnare då Oscar Palm, Philip Forsman och Mattias Stålknapp slogs om silver och bronsplatsen på pallen.

Oscar Palm kom iväg bra i starten men kunde trots detta inte göra något åt Johan Kristoffersson som stod i pole position och kunde stänga för Palm som tagit sig upp en halv billängd före. Efter första kurvan bevakade Kristoffersson rutinerat ledningen och tog därmed säsongens andra seger med hela 12.668 sekunders marginal:

– Det känns kanon, jag hittade ett otroligt bra racetempo. Den stora ledningen tänker man egentligen inte så mycket på i bilen, men visst kan det bli lite av ett race emot mig själv i ett sånt här läge. Jag tog chansen att pressa bilen och mig själv lite för att prova gränserna. En fantastiskt skön seger, säger Johan Kristoffersson minuterna efter målgång.

Palm, som inför racet hoppades på att kunna kriga om seger, fick se sig rejält frånkörd och fokus kom istället på att hålla Philip Forsman och Mattias Stålknapp bakom sig:

– Jag märkte på första varvet att jag inte skulle kunna vinna. Vi fick en grymt bra start men Johan lyckades klämma sig förbi på innern i första kurvan. Innan racet gjorde vi några ändringar på bilen, men de funkade inte som jag hade hoppats – varken jag eller bilen hade helt enkelt farten som krävdes idag så jag fick lägga fokus på att hålla tempot och spara på däcken istället. Forsman var snabb och tryckte på bakom mig, men han kom aldrig så nära att jag kände att jag behövde byta spår för att hålla honom bakom, säger en trots allt nöjd Oscar Palm efter racet.

Att Forsman skulle vara snabb kunde man ana redan efter fredagens kval och på tionde varvet kom han mycket riktigt upp tätt bakom Palm. Att köra om på Ring Knutstorp är dock erkänt svårt, och Forsman vågade inte ta chansen:

– Racet var okej, jag kom på pallen och det är bra. Jag hade några chanser att köra om Palm men det är väldigt svårt att köra om här och det var så tajt att jag inte ville riskera något.

Längre bak i fältet lyckades Mats Myrsell köra om Stefan Pettersson och de norska bröderna Ødegaard lyckades klämma sig förbi Jimmy Korsbeck i andra halvan av racet. Mats Anstrin snurrade av banan i ett omkörningsförsök på det tionde varvet men lyckades komma upp på banan. Därefter gick han dock in i depån och bröt racet.

Nästa race i Carrera Cup Scandinavia körs på Sturup Raceway den 15-16 juni.

Resultat, Carrera Cup Scandinavia, deltävling 2, Ring Knutstorp

1. Johan Kristoffersson, 32:47.103
2. Oscar Palm, +12.668
3. Philip Forsman, +13.191
4. Mattias Stålknapp, +13.954
5. Mats Myrsell, 1 varv
6. Stefan Pettersson, 1 varv
7. Christopher Ødegaard, 1 varv
8. Petter Ødegaard, 1 varv
9. Jimmy Korsbeck, 1 varv
DNF. Mats Anstrin

Resultaten är preliminära.

Tabell, Carrera Cup Scandinavia, efter deltävling 2

1. Johan Kristoffersson, 60p
2. Oscar Palm, 54p
3. Philip Forsman, 48p
4. Stefan Pettersson, 38p
5. Petter Ødegaard, 36p
6. Mats Myrsell, 34p
7. Christopher Ødegaard, 32p
8. Jimmy Korsbeck, 30p
9. Mattias Stålknapp, 22p

Mästerskapstabellen är preliminär.

Pressrelease: Carrera Cup Scandinavia