Nykjaer tog hem Heat 2!

Michel Nykjaer tog en rejäl revansch för debaclet i det första heatet då han blev bestraffad för att inte ha hållt sin position i starten. I det andra heatet omvandlade han sin pole position till seger. Nykjaer ledde från start till mål.

– Jag fick en dålig start i det första heatet men Rickard har lärt mig hur man ska göra, säger Nykjaer. Jag pressade så hårt jag kunde och nu ska jag fortsätta plocka så många poäng jag kan.

Rickard Rydell startade på yttern om Nykjaer, en position som är svår att försvara på Ring Knutstorp på grund av den svåra högerböjen efter start men lyckades ändå glida in bakom Nykjaer och före Kristoffersson.

– Jag försökte pressa Nykjaer i början  och jag väntade på att han skulle göra någon misstag men han körde bra, säger Rydell. Det svåraste som finns är också att köra om en teamkompis, man vill inte bli stående vid sidan av banan.

Johan Kristoffersson gjorde sitt bästa för att hänga med men hade inte farten att utmana de två Chevrolet-bilarna i täten.

– Det var frustrerande, säger han. Vi hade inte mer fart än så här och det här var så många poäng som vi kunde få med oss från Ring Knutstorp.

Den största dramatiken utspelade sig bakom Kristoffersson där Johan Stureson och Tomas Engström var involverade i en het fajt om fjärdeplatsen. Efter närkontakt, där Stureson blev av med bakre kofångaren, lyckades Engström ta sig förbi på slutvarvet.

I Semcon Cup segrade Niclas Olsson, SEAT Leon, återigen. Det blev helgens andra seger för Olsson, en imponerande insats med tanke på de tekniska problem som drabbade teamet under test och kval.