Rydell segrade i heat 1

Rickard Rydell, Chevrolet Motorsport, förvaltade sin pole position i STCC på Ring Knutstorp på bästa sätt. Rydell segrade i det första heatet efter att ha innehaft ledningen från start till mål. Tvåa blev mästerskapsledande Johan Kristoffersson, Volkswagen Team Biogas.

– Jag fick ligga på hårt, de andra var inte långt borta, säger Rydell. Det var tur att Kristoffersson hade Engström bakom sig att hålla reda på. Hondan får vi se upp med i andra loppet.

 

Kristoffersson, som öppnade mästerskapet med två raka segrar, slutade tvåa efter Rydell. Fartmässigt höll Kristoffersson jämna steg med Rydell men bakom sig hade han en snabb Tomas Engström.

– Jag hade en rätt okej öppning på loppet men även om Rydell åkte sparsamt var det svårt att följa honom, säger Kristoffersson. Jag försökte spara däcken och öppna en lucka till Engström men han var stark. På slutet fick jag problem med en stötdämpare fram och det blev spännande på slutvarven.

 

Trea och för första gången på pallen i årets STCC blev Tomas Engström, Honda Racing Sweden. Engström uppvaktade Kristoffersson vid ett par tillfällen, såg snabbare ut, men hade inte riktigt det sista som behövdes för att ta sig om. Pallplatsen kändes dock som en revansch för premiären på Mantorp Park där Engström blev poänglös efter tekniska problem.

– Det här känns jättebra med tanke på Mantorp, säger Engström. Det var viktigt för oss att ta en pallplats.

Engström har en tuff uppgift framför sig i heat 2. Han startar sexa.

– Det känns bra och nu har vi en bil som är snabbare än de som är framför.

I Semcon Cup avgick Niclas Olsson med segern, detta trots att han startade sist efter att teamet brottats med stora växellådsproblem under helgen.

– Vi känner oss väldigt nöjda med tanke på de problem vi har haft, säger Olsson. Bilen funkar väldigt bra förutom bromsarna men det får vi fixa till nästa heat.