Bra helg för Marcus Fluch!

Det blev en mycket bra helg för Ekerö-föraren Marcus Fluch i Sportstyle Racing när den andra deltävlingen i Clio Cup JTCC avgjordes på Ring Knutstorp i helgen. En femteplats i heat ett följdes upp av en seger i heat två. Marcus blev nu den fjärde segraren på lika många race i Clio Cup JTCC. Årets Clio Cup JTCC ser ut att bli en mycket jämn klass. På Knutstorp bjöds publiken på tajt racing och jämna varvtider under både kvalificering och under de båda tävlingsheaten. Under kvalet skiljde det inte mer än en halv sekund mellan de första sex förarna, och i heat ett skiljde det bara en enda tiondel mellan de första fem förarna i snabbaste varvtider.

– För lite luft i vänster fram eller för många flugor på framspoilern kan göra stor skillnad i resultatlistan. Jag lovar, det är tajtare än vad man kan tro, berättar Marcus när han klivit ner från prispallen.

– Det kunde blivit en femte startruta för mig inför heat två berättar Marcus. Den lilla tiondel i snabbaste varvtid som skiljde oss fem i topp kunde lika lätt varit till min nackdel, men nu blev det precis tvärtom, lyckligtvis var det jag som satte snabbaste varv, men håll med om att det var superjämnt.

Med en tiondels marginal satte alltså Marcus det snabbaste varvet under race ett, och det gav honom Pole Position i heat två. En ledning som han behöll från start till mål. På Knutsorp kördes Clio Cup JTCC tillsammans med Citroen DS3 Cup, en dansk racingklass som förutom på Knutstorp kommer att köras tillsammans med Clio Cup på Sturup Raceway och på Jyllands Ringen. Citroen-bilarna är lite långsammare än Clio-bilarna vilket innebär ett spännande moment när det kommer till varvningar.

– Jag hade ju Andreas Wernersson bakom mig hela rejset. I början var han väldig nära, men i mitten av heatet fick jag en liten lucka, men jag visste ju att vi så småningom skulle komma ifatt de lite långsammare Citroen-bilarna, och då blev jag lite orolig, berättar Marcus. Några av varvningarna gick kanon, men en av förarna missade blåflagg och det sinkade mig lite grann. Jag tror att jag körde om DS3:an på ena sidan samtidigt som Andreas passerade på den andra. Hur som helst kunde jag hålla tajt spår hela rejset och jag gav mig tusan på att jag skulle komma först över mållinjen, och det lyckades jag med.

– Jag hade ett perfekt race, en perfekt dag och en perfekt bil. Jag höll mig topp fem under hela helgen och avslutade med seger, det får man vara nöjd med, avslutar en glad Marcus innan han springer in till presskonferensen.

Segern och femteplatsen på Knutstorp ger Marcus 35 nya poäng och placerar honom på en andraplats i Clio Cup JTCC-tabellen med totalt 65 poäng. Nästa race i Clio Cup JTCC avgörs på Sturup Raceway 15-16 juni.