Edman om Camaro-helgen

Jens Edman berättar om sin helg på Ring Knutstorp:

 

Två och fyra på Knutstorp!

I helgen kördes den andra deltävlingen av sex stycken i Camaro Cup och platsen var Ring Knutstorp.

Fredagen gick riktigt bra för oss. Vi var snabbast på den fria träningen och jag blev tvåa på kvalet. Något som jag var riktigt nöjd med. Allt kändes bra och jag var riktigt förväntansfull mot lördagens två race.

I race 1 fick jag en bra start från ytterspåret och kom iväg som trea. Det visade sig ganska snabbt a tt jag inte hade samma fart i bilen som dagen innan. Vilket gjorde att jag fick koncentrera mig på att bevaka min tredje plats. Det var ganska defensiv körning ibland men jag klarade tredje platsen i mål. Kändes super att redan i andra racehelgen få kliva upp på pallen efter min comeback.

I efterbesiktningen hittade kontrollanterna något som inte stod rätt till med vinnaren av racet Dennis Linds bil. Vilket innebar att han blev utesluten från racet och jag blev uppflyttad till andra plats.

Till race 2 startade jag som fyra. Yttern igen! Lyckades överleva första svängen igen och kom ut som fyra. Trots att vi hade gjort lite småändringar på bilen så hade jag inte tillräcklig fart för att hänga med dem framför, utan det fick bli ett race till där jag fick bevaka min placering till mål.

Poängmässigt är jag riktigt nöjd med helgen. Ligger trea i det totala mästerskapet, men det bekymrar mig att vi inte hade riktig fart i bilen på lördagen.

Nu ska vi gå igenom bilen ordentligt och lägga våra pannor i djupa veck så får vi hoppas att vi kan vara med och köra för seger nästa gång.

Källa: Pressrelease Jens Edman