Smakstart för Niclas Olsson

Niclas Olsson har fått en smakstart på sin Semcon Cup-säsong. Två segrar på Mantorp Park i premiären och ytterligare två på Ring Knutstorp, detta trots ett växellådsras på fredagen som gjorde att han fick stå över kvalet. 

– Vi hade fel utväxling vilket gjorde att Niclas gick på varvstoppet på rakan, säger pappa Leif. Vibrationerna gjorde att växellådan skakade sönder.

Teamet lyckades reparera SEAT:en och sent på fredagkvällen var bilen körklar igen. Under uppvärmningen på lördagen, tack vare rätt utväxling, kapade Niclas ytterligare en halvsekund på sin dittills bästa varvtid. I första heatet var hans bästa varvtid bara två tiondelar sämre än Jordi Genés. Trots att Niclas fick starta sist blev det seger i heat 1. I heat 2 gick det likadant och Niclas leder Semcon Cup överlägset.

Hör Niclas berätta efter Heat 1 respektive Heat 2: