Fortsatt samarbete för VW med MinStoraDag

MOM Events tillsammans med Volkswagen Sverige och Team biogas.se fortsätter samarbetet med stiftelsen MinStoraDag kring STCC-helgerna 2012. Samarbetet inleddes 2011 och innebär att stiftelsen får möjlighet att ta med barn och deras familjer på en oförglömlig resa bakom kulisserna, guidade av landslags- och Volkswagen Scirocco R-Cup föraren Ola Nilsson.

MinStoraDag genomför varje år en rad olika aktiviteter och arrangemang för att hjälpa svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar. Utväxlingen av samarbetet med MOM Events innebär att stiftelsen får möjlighet att ta med barn och deras familjer på en oförglömlig resa in bakom kulisserna i STCC, Scandinavian Touring Car Championship.

Till säsongen 2011 tog samarbetet ytterligare ett steg då Sveriges mest klimatsmarta racingteam Team biogas.se och Volkswagen Sverige, gick in som partner och värd till projektet. Detta samarbete fortlöper nu under 2012 års säsong, som inleddes på Mantorp Park för drygt en vecka sedan. Då blev det dubbelseger för Team Biogas.se.

Landslagsföraren Ola Nilsson, till vardags tävlande i den internationella serien Volkswagen Scirocco R-Cup, finns med i en ambassadörsroll för att visa barnen och deras familjer runt i depån samt avsluta dagen med en häftig medåkning på racingbanan.

– Vi är stolta och mycket glada att få fortsätta detta samarbete med MinStoraDag och Volkswagen. Vi kan inte se en bättre värd för projektet än Volkswagen, som bedriver en av de mest professionella racingsatsningarna i Skandinavien. Vi brinner verkligen för att hjälpa MinStoraDag. De gör ett underbart arbete för familjer som har en väldigt tuff vardag. Att få möjlighet att se barnen så lyckliga tillsammans med deras familjer, under en hel dag med nya upplevelser, är kanske det bästa som finns, säger Micke Ohlsson, VD MOM Events

– Micke Ohlsson och Ola Nilsson gör ett fantastiskt arbete med MinStoraDag och det känns bra att vi tillsammans kan ordna en spännande racingupplevelse för de här barnen och deras familjer, säger Marcus Thomasfolk, informationsschef Volkswagen Sverige.

– Att bilar är ett stort intresse hos många barn vet vi sedan länge. MinStoraDag är väldigt glada över att vi även detta år, kan bjuda in sjuka barn och ungdomar till STCCs alla tävlingsdagar under säsongen. Volkswagen, MOM Events och STCC är otroligt engagerade, och vi vet att de inbjudna får en dag de sent glömmer, säger Caroline Ramfors, MinStoraDag