Tuff utmaning för Kristoffersson

Han leder tre mästerskap, STCC, Carrera Cup Scandinavia och internationella Superstars-mästerskapet, och vet hur det är att känna sig jagad – Johan Kristoffersson, Volkswagen Team Biogas, kör under press. Den kommande helgen ska han försöka försvara sin mästerskapsledning i STCC mot jagande Chevrolet-föraren Rickard Rydell när standardbilsracingens tungviktsklass kommer till Sturup Raceway för den tredje ronden i kalendern.

– Det kommer att bli intressant. Det är ingen i startfältet som har kört på Sturup tidigare med den bil de ska köra i helgen och det gör att vi har samma förutsättningar. Men vi vet att vi kommer att få tufft mot Chevrolet på den här banan, säger Kristoffersson som också flaggar för att Tomas Engström i sin Honda kommer att tillhöra favoriterna i helgens tävlingar.

I förra tävlingen på Ring Knutstorp blev Johan Kristoffersson och hans kollegor i de biogasdrivna Scirocco-bilarna slagna av Chevrolet-teamet. Sturup Raceway har en liknande karaktär och Kristoffersson har oddsen emot sig.

– Det gäller för oss att åka ned och göra det bästa, säger Kristoffersson. Vi måste köra smart och samla så många poäng som möjligt. Det gäller att ha tålamod och inte göra något dumt – vi har inte råd med en nolla i protokollet.

Samtidigt finns det fler faktorer att ta hänsyn till, en del som kanske kan vända på steken till Kristofferssons favör.

– Vi har fyra bilar i våra två team, säger Kristoffersson och syftar på systerteamet IPS Team Biogas.

– Jag tror att vi ska kunna dra fördel av när det gäller att hitta rätt inställningar på bilen, fortsätter han. Kvalen är svåra med vår bil men det gäller att vi hittar bra fart i racen.

I helgens STCC-tävlingar på Sturup Raceway bjuds publiken även på Carrera Cup Scandinavia, Clio Cup JTCC och danska Citroen DS3 Cup.