Trolleri för Patrik Olsson

Det är en laddad Patrik Olsson, IPS Team Biogas, som kommer till start i årets tredje STCC-tävling på Sturup Raceway. Trollhätte-bon fick en problematisk inledning på säsongen med bromsproblem i premiären på Mantorp Park men på Ring Knutstorp senast släppte det. Efter att ha varit snabb i båda heaten kunde Olsson åka hem med en fjärdeplats i bagaget. Nu är han redo att ta minst ett kliv till uppåt i resultatlistan – prispallen hägrar.

– Absolut, så är det, säger Patrik Olsson. Vi har farten i racen, tidigare mattades vi av mot slutvarven men det arbete vi har lagt ned över vintern ser ut att ha gett resultat. Nu gäller det bara att vi kvalar en tiondel snabbare och startar längre fram. Mycket är vunnet redan i starten.

Mästerskapet leds av märkeskollegan och svensk motorsports nya stjärnskott, Johan Kristoffersson, Volkswagen Team Biogas. Bakom honom jagar regerande mästaren Rickard Rydell i en Chevrolet. Lägg därtill spanjoren Jordi Gené, dansken Michel Nykjaer, båda med VM-meriter och en ursnabb Honda med Tomas Engström bakom ratten – Patrik Olsson har en tuff uppgift framför sig.

– Det blir en nöt att knäcka, säger Olsson. Men vi får försöka trolla.

Ett bra trolleri föregås alltid av repetitioner och på torsdag blir det genrep på kurviga Sturup Raceway när de flesta teamen kommer att testa inför helgens tävlingar.

– Jag har aldrig kört på banan tidigare så det ska bli skönt med ett test, säger Olsson. Vi har alltid haft problem med knixiga banor jämfört med våra konkurrenter men å andra sidan har mina bästa resultat kommit på den typen av banor.

I helgens STCC-tävlingar på Sturup Raceway den 15-16 juni bjuds publiken även på Carrera Cup Scandinavia, Clio Cup JTCC och danska Citroen DS3 Cup.