Carrera Cup växer till Sturup Raceway

Till säsongens tredje deltävling på Sturup Raceway syns flera nya namn på Carrera Cup Scandinavias startlista. Bland dem norrmännen Öyvind Nilsen och Öyvind Kristensen samt svenska Anders Edlund och Anders Conradzon. Samtidigt har både Mattias Stålknapp och Philip Forsman vässat sig själva genom inhopp i andra serier sedan förra racet på Ring Knutstorp.

Anders Conradzon har tidigare kört BMW i bland annat BMW Cup och Norska GT. Nu är han dock på jakt efter nya utmaningar och väljer därför att inleda sin Porsche-karriär på Sturup:

– Det ska bli väldigt spännande och jag förväntar mig att ha väldigt roligt. Självklart vill man försöka åstadkomma något, men jag har aldrig kört Porsche innan och det viktigaste nu blir att se och lära så får vi se vad framtiden ger. Det blir säkert en stor utmaning, säger Anders.

Johan Kristoffersson är mer varm i kläderna och vann både i säsongspremiären på Mantorp Park och i årets andra deltävling på Ring Knutstorp. Som om det inte vore nog leder han dessutom både STCC och den internationella Superstars-serien. Att slå sig till ro är dock knappast aktuellt för värmlänningen. På Mantorp Park kom säkerhetsbilen ut med bara några varv kvar, vilket gjorde det hela onödigt spännande för Kristoffersson som plötsligt fick se hela fältet precis bakom sig inför avslutningen på loppet. På Knutstorp var marginalerna lite större, men Oscar Palm, Philip Forsman och Mattias Stålknapp har visat sig vara snabba och alla vet att det räcker med ett misstag från värmlänningen för att de ska hugga direkt.

En av hemligheterna bakom Kristofferssons framgång tycks vara att han får mycket körtid genom sitt tävlande i olika serier, något utmanarna verkar ha inspirerats av. Mattias Stålknapp har gjort ett inhopp i en annan racingserie, där han snabbt visade var skåpet ska stå genom att vara snabbast i kvalet och sedan ta andraplatsen i racet. Forsman i sin tur har den gångna helgen varit i Tyskland och kört EM i carting. En påkörning tog tyvärr bort honom från striden där och istället kommer han nu revanschsugen till Sturup och Carrera Cup:

– Det ska bli riktigt kul att komma till Sturup. Banan är i princip ny för mig. Jag körde där en gång säsongen 2007 men minns inte mycket av banan. Bilen har vi däremot gått igenom noga och jag är laddad inför helgen, säger Philip Forsman bara timmar efter hemkomsten från Tyskland.

Om Forsmans och Stålknapps extratid bakom ratten gör någon nytta när det verkligen gäller återstår att se då Carrera Cup Scandinavias tredje deltävling avgörs på Sturup Raceway. Racet körs nu på lördag den 16 juni mellan 13:50-14:25 och direktsänds i Canal+ Sport 1.

Startlista, Carrera Cup Scandinavia, deltävling 3, Sturup Raceway

2. Oscar Palm
3. Philip Forsman
4. Mattias Ståhlknapp
7. Mats Myrsell
14. Johan Kristoffersson
15. Christopher Ödegaard
16. Petter Ödegaard
17. Anders Conradzon
20. Stefan Pettersson
23. Öyvind Kristensen
24. Öyvind Nilsen
41. Anders Edlund

Pressreelase: Carrera Cup Scandinavia