Engström laddad inför Sturup

Helgens STCC-äventyr inleds med ett test på Sturup Raceway under torsdagen och det är en laddad Tomas Engström som kommer dit med sin Honda.

Med sig har han ett bra resultat från förra omgången som kördes på Ring Knutstorp.

– Vi fick med oss en bra känsla från loppen där jag körde in på en tredje och en fjärde plats men vi kan inte slå oss till ro. Det är ett viktigt test den här veckan och vi har jobbat hårt med att analysera alla data som vi fick med oss från senaste omgången, säger Engström.

– Idag får vi ut ungefär 85 % av bilens kapacitet så det finns mer att ta ut ur den, bland annat måste vi kunna utnyttja däcken på ett bättre sätt än vad vi gör idag, fortsätter han.

Sturup är en tekniskt krävande bana där däcken snabbt tar slut och det gäller att lita på bilen, därför är det viktigt att få till inställningarna så att däckslitaget minimeras men även att det går att jobba upp däcktemperaturen för maximalt grepp.

Till sin hjälp har Tomas med sig Stuart Beaton från brittiska Dynamics som har byggt den Honda Civic som Tomas kör.

– Stuarts ankomst till teamet innebär ett stort steg framåt, vi har redan ett mycket bra samarbete och eftersom han var med i BTCC när Matt Neal vann mästerskapet med just den här bilen så är hans kunskaper värdefulla och viktiga för oss.

– Vi kommer att fokusera på kvalen nu i helgen, bra startpositioner är nyckeln till ett bra resultat. Sist var vi snabba i slutet av loppen så kan vi starta lite längre fram så bör en pallplats i båda heaten vara inom räckhåll.

– Nu gäller det att inte tappa poäng i onödan och riskera att komma härifrån tomhänt, säger Engström.

– Därför måste jag köra lite mer på säkerhet och inte ta dumma och onödiga risker men ändå vara aggressiv, avslutar Tomas.

Inför helgen ligger Tomas Engström på sjunde plats i tabellen med sina 27 poäng, närmast framför sig har han spanjoren Jordi Gené med 34 poäng men målsättningen är att jaga i kapp till tredjeplatsen som innehas av hemmaföraren Johan Sturesson med 50 poäng.

Pressrelease: Honda Racing Sweden