Inför Pro Superbike på Sviestad

Det är inte bara STCC som tävlar i helgen. Pro Superbike kör sin femte deltävling för säsongen på Linköpings Motorstadion tillsammans med SM i roadracing. Duellen alla ser fram emot är förstås den mellan Lukas Ockelfelt och Andreas Mårtensson. Bara fem poäng skiljer dem åt i sammandraget, Ockelfelt har fyra segrar, Mårtensson tre, och om de två kommer att bjuda på samma fajt som på Ring Knutstorp så kommer publiken att åka hem nöjd. Men glöm inte regerande mästaren Filip Backlund som är på väg tillbaka efter en skadedrabbad öppning på säsongen. Kawasaki-föraren fick en bra start på sin comeback  när han blev trea i det första heatet på Ring Knutstorp. I det andra blev det en avåkning. Senast i Falkenberg, i samband med SM-tävlingarna där, körde han till sig en tredjeplats till. Kan Backlund jacka upp farten ett snäpp till så är han tillbaka i samma form som när han tog hem titeln förra året. 

I Privatcupen är det tre förare som slåss om ledningen i mästerskapet, Björn Ljungqusit, Daniel Falemo och Mats Backman –bakom dem har också Thommy Sköld fått upp farten ordentligt med två raka andraplatser. Är det dags för seger nu?

För mer information om helgens tävlingar:

http://www.lmsroadracing.se/