Forsman pressade Kristoffersson i Carrera-kval

Suveräne Johan Kristoffersson tog sin tredje raka pole position när kvalet till helgens tävlingar i Carrera Cup avgjordes på Sturup Raceway. Men den här gången satt det längre in än tidigare. Philip Forsman pressade Kristoffersson hårt och var bara 17 hundradels sekund bakom när allt var klart.

– Det kunde gått lite bättre, säger Forsman. Jag hade en upplåsning som jag tappade lite på under mitt snabbaste varv.

Mästerskapsledande Johan Kristoffersson var nöjd med sin insats.

– Det var bra gjort av Forsman men han är med i Porsches utvecklingsprogram och han ska vara snabb, säger Kristoffersson. Jag är nöjd med pole position och det är bara för mig att tacka min ingenjör, Ronnie Bergström, och mitt team för att de gav mig en superbra bil i kvalet.

Trea i kvalet var Oscar Palm. I morgon, lördag, blir det race – klockan 13.50 är det dags för förarna i Carrera Cup att göra upp om poängen över 32 varv runt Sturup Raceway

 

Klicka här för resultat!