Nykjaer snabbast inför STCC-kval

Dansken Michel Nykjaer, som tog en seger på Ring Knutstorp senast, var snabbast inför STCC-kvalet på Sturup Raceway som körs senare under fredagen. Chevrolet-föraren var dryga fyra tiondelar snabbare än närmsta konkurrent.

– Ett bra kval kommer att bli avgörande för racet, säger Nykjaer. Banan är hård på däcken och efter fem varv kommer det att bli svårt att köra om.

Tomas Engström, Honda Racing Sweden, skickade en varning till sina konkurrenter. Tvåa bakom dansken Nykjaer – Engström har fått fart i sin Honda och nu ska han vara med i toppen.

– Det känns väldigt bra, vi har hittat balansen i bilen, säger han. Vi har farten att vara med och slåss om pole.

Det som vållar alla deltagare bryderier på Sturup Raceway är det extremt höga däckslitaget. Att hitta den optimala kompromissen i inställningar och däckstrategier blir svårt.

– Vi har ingen aning om hur bilen kommer att bete sig med helt nya däclk, fortsätter Engström. Just nu funderar vi över hur många nya set däck vi kommer att kunna använda i kvalet.

Bakom Nykjaer och Engström var det tätt mellan positionerna. Regerande svenske mästaren Rickard Rydell, Chevrolet, var trea, Volkswagen-föraren Patrik Olsson fortsätter att visa fin form och slutade fyra, en placering före teamkamraten Johan Stureson. Mästerskapsledaren Johan Kristoffersson hade sämre fart och slutade sexa, hela1,1 sekunder bakom Nykjaer.

Klicka här för kompletta resultat!