Solsken över Sturup

Solen sken över Sturup Raceway och mest sken den över familjen Andersson som var på plats för att fira pappa Ulfs 70-årsdag. För den racingbitne Ulf Andersson var det debut på racingbanan – om man undantar ett besök på Ring Knutstorp för femtio år sedan, men då var det motorcyklar det gällde – nu fick han äntligen chansen att se STCC på plats. Sonen Michael ringde upp STCC på chans och frågade om det gick att ordna till ett möte med Ulfs stora idol, Rickard Rydell, och visst gick det att fixa till. Rickard Rydell ställde upp, tog emot hela familjen med barn och barnbarn och Ulf i synnerhet, och sedan blev det en rejäl rundvisning av teamet. 

– Det var när Rickard körde BTCC i Volvon som jag fastnade för honom, säger Ulf. Det var fantastiskt trevligt att få träffa honom och att han tog sig tid var väldigt roligt.

– Det har alltid varit en dröm att få gå på racing men det är märkligt att det inte har förverkligats förrän man nästan har ramlat av pinnen. En gång i tiden drömde jag om att köra F1 men det var för dyrt, berättar en nöjd Ulf Andersson.

Sedan blev det autografskrivning – underlaget bestod av en radiostyrd modell av den BTCC-Volvo som Rydell som har gått i arv i flera generationer Andersson sedan den köptes – nu åker den in i bokhyllan med Rickard Rydells autograf på taket.