Hård kamp i Carrera Cup

Årets tredje deltävling i Carrera Cup blev en riktigt spännande historia. Åt serieledande Johan Kristoffersson fanns inte mycket att göra, men bakom var det en rafflande strid om pallplatserna.

32 varv runt knixiga Sturup Raceway slet hårt på både material och förare och vid målgång var förarna ordentligt trötta. Kristoffersson tog starten och byggde snabbt upp en ledning i loppet. Det såg ut som en enkel resa mot mål, men i själva verket var det riktigt dramatiskt då serieledaren körde punktering på sista varvet.

Sturup är en riktig däckmördar bana så jag försökte spara däcken så mycket som behövdes, men med två kurvor kvar på det 32:a varvet fick jag punktering på höger fram och det var sånär jag tog mig i mål, säger Johan Kristoffersson.

Bakom Johan utspelade sig en hård kamp mellan de tre Porsche Junior team förarna Oscar Palm, Philip Forsman och Mattias Stålknapp. Palm var snabb i starten och passerade Forsman genom första kurvan, men sedan startade en hård kamp mellan de tre.Efter halva loppet lyckades till slut både Forsman och Stålknapp att passera Palm som slutade fyra i mål

Jag tyckte att jag fick en bra start, men innan första kurvan smet både Palm och Forsman förbi. Till att börja med hade jag lite svårt att hänga med i Palm och Stålknapps tempo, men när deras däck började bli slitna hade jag  bra med fäste kvar och kunde passera dem, berättar Philip Forsman.

Bakom de fyra lyckades nykomlingen Anders Conradzon att bli femma efter en stabil körning. På 6:e plats slogs länge Mats Myrsell och Stefan Pettersson om placeringarna, men i slutskedet av loppet kunde Myrsell få en lucka till jagande Pettersson och säkra sjätteplatsen.

Nästa deltävling i Carrera Cup Scandinavia körs på Mantorp Park den 6-7 juli.

Pressrelease: Carrera Cup Scandinavia