Pole position för Engström på Sturup Raceway

Solen sken över Sturup Raceway och Tomas Engström som skaffade sig bästa tänkbara förutsättningarna inför tredje omgången av STCC på Sturup Raceway när han kvalade in på första startposition med sin Honda Civic.

– Vi chansade lite och gjorde bara ett riktigt försök i första kvalsessionen och det bar frukt, säger Tomas som får starta längst fram med Michel Nykjaer och Johan Sturesson närmast bakom.

– Det är oerhört skönt att allt det hårda arbetet som vi har lagt ner gav resultat idag, en riktigt bra känsla för hela teamet och vi har skaffat oss fina förutsättningar för att ta med oss många viktiga poäng hem från den här helgen.

I den andra kvalsessionen slutade Engström på tredje plats, knappt fyra tiondels sekund bakom dansken Michel Nykjaer som tog pole position före Johan Kristoffersson.

– Vi försökte göra om samma sak i den andra kvalsessionen men jag gick lite för hårt på kerbsen i en kurva, försökte kompensera men tappade för mycket för att kunna utmana om pole position.

– Bilen känns oerhört bra nu, vi har utnyttjat testdagen till att gå igenom alla inställningar från grunden och upp över hela registret.

– Den här bilen är helt annorlunda att köra mot de som jag har kört tidigare men nu har vi kommit underfund med hur den fungerar och där har vi haft stor hjälp av Stuart Beaton från Dynamics. Han är noggrann in i minsta detalj och kan bilen utan och innan.

Oavsett vilket väder det blir i morgon ser vi fram emot tät och spännande racing när jakten på poäng fortsätter. Nu ska Tomas Engström och Honda ta upp kampen om toppen av tabellen på allvar.