Seger och serieledning för Fluch

Marcus Fluch förvaltade sin pole position i helgens andra Clio Cup-race på Sturup Raceway optimalt. Det blev seger – och nu tar han över ledningen i mästerskapet före Andreas Wernersson.

– Det känns underbart. Det kunde inte ha gått bättre även om man helst vill vinna alla heat, säger Fluch som också blev tvåa i det första heatet tidigare under dagen.

Fluch tog starten och satsade sedan allt på att bygga upp en lucka till de bakomvarande. En krasch med bara några få varv kvar att köra höll på att ställa till det.

– Jag hade en betryggande ledning och bra fart, fortsätter Fluch. Jag blev lite nervös när säkerhetsbilen kom ut och samlade ihop fältet men jag lyckades rycka igen i omstarten och då var det bara att hålla i ända in i mål.

Kevin Engman hade en minst lika bra helg som Fluch. Det blev en seger och en andraplats och Engman tog klivet upp på tredjeplatsen i mästerskapet.

– Det känns helt okej, säger Engman som framförallt gladde sig åt att han kunde sätta ihop en hel helg resultatmässigt.

– Det var skönt att det funkade hela helgen. Tyvärr pressade jag däcken så hårt i det första heatet att jag inte kunde hänga på Fluch i det andra. Men jag är helt klart nöjd med att jag har närmat mig de andra i toppen.

Hemmaföraren Mattias Lindberg körde in på tredje plats i det andra heatet och fick en liten revansch för resultatet i det första. Då startade han tvåa men tappade placeringar i starten av racet och slutade fyra.

– Det är en okej placering, säger Lindberg. Jag var besviken efter det första heatet men det är svårt att starta på yttern här. Jag trivdes inte riktigt med bilen idag, det blev bara halare och halare och jag kunde inte attackera.

Andreas Wernersson, som har stått på pallen i varje race som har körts hittills blev fyra i det andra heatet. Wernersson ligger dock bara två poäng bakom Fluch i sammandraget. Nu gör Clio Cup JTCC uppehåll fram till den 27-29 juli då nästa tävling körs på Kinnekulle Ring.

Missa inte Clio Cup JTCC i SVT 1, söndag kl. 17.00


Resultat Clio Cup JTCC, Sturup Raceway 15-16 juni

Heat 1
1. Kevin Engman
2. Marcus Fluch
3. Andreas Wernersson

Heat 2
1. Marcus Fluch
2. Kevin Engman
3. Mattias Lindberg

Ställningen i Clio Cup JTCC
1. Marcus Fluch, 108
2. Andreas Wernersson, 106
3. Kevin Engman, 92
4. Mattias Lindberg, 75
5. Joakim Forsell, 64
6. Gustav Rickhamre, 40