Tät racing, plåtkontakt och omkörningar

Dansken Michel Nykjaer tog hem segern i ett underhållande andra STCC-heat på ett välfyllt Sturup Raceway. 3 700 åskådare såg när Chevrolet-föraren Nykjaer startade från pole position och ledde från start till mål. Tillsammans med fjärdeplatsen i det första heatet avancerar nu Nykjaer till tredjeplatsen i tabellen, bakom Johan Kristoffersson och Rickard Rydell, Volkswagen respektive Chevrolet.

– Ett riktigt, riktigt skönt resultat, säger Nykjaer. I första heatet hade jag ett tufft utgångsläge på yttern i starten, och jag var inte förvånad över att tappa några platser på grund av det. I det andra heatet slapp jag det bekymret från pole position, och det känns kanonkul att kunna vinna på en bana som dessutom nästan ligger i Danmark!

Johan Kristoffersson, Volkswagen Team Biogas, körde in på en andraplats före Rickard Rydell och reparerade därmed en del av skadan från det första då rollerna var ombytta mellan de två.

– Det var viktigt eftersom jag lyckades dryga ut ledningen i tabellen, säger Kristoffersson.

Rydell svarade för en stark uppkörning under inledningsvarven. Från femte startruta fanns det bara ett läge – full fart framåt. Redan efter två kurvor hade han stångat sig upp på tredjeplatsen, en placering han höll in i mål.

– Att kunna ta en pallplats i andra heatet känns lite som en bonus eftersom jag startade femma, säger Rydell. Under omständigheterna trots allt en okej helg där vi räddade många poäng som hade kunnat gå förlorade.

Tomas Engström, som vann det första heatet, gav publiken valuta för pengarna. Efter en missad start halkade Engström och hans Honda ned till sjätteplatsen bakom Johan Stureson. De två hade en hård fajt som efter ett hårigt omkörningsförsök av Engström, slutade med en punktering för Stureson. En intryckt stötfångar skar hål på däcket. Engström slutade så småningom på en femteplats men segern betydde förstås mest.

– Det var en bra helg, vi har visat att vi är att räkna med och att Honda är tillbaka på allvar. Vi fick med oss två bra kvalresultat och en härlig seger som betydde mycket för hela teamet, summerar Engström helgen.

Niclas Olsson körde i mål på en stark sjundeplats och tog därmed hand om segern i Semcon Cup, hans sjätte raka seger i mästerskapet.

STCC Sturup Raceway 16 juni

Resultat Heat 2, 19 varv

1. Michel Nykjaer, Chevrolet Cruze, 20:43.731
2. Johan Kristoffersson, VW Scirocco CNG, +0.950
3. Rickard Rydell, Chevrolet Cruze, +3.024
4. Patrik Olsson, VW Scirocco CNG, +3.491
5. Tomas Engström, Honda Civic, +7.317
6. Jordi Gené, VW Scirocco CNG, +7.760
7. Niclas Olsson, SEAT Leon, +8.178
8. Andreas AHlberg, Audi A4, +27.863
9. André Andersson, BMW 320i, +34.422
10. Joakim Ahlberg, Audi A4 +1 varv

Mästerskapsställning

1. Johan Kristoffersson, 109
2. Rickard Rydell, 104
3. Michel Nykjaer, 82
4. Johan Stureson, 68
5. Patrik Olsson, 67
6. Tomas Engström, 62
7. Jordi Gené, 48
8. Niclas Olsson, 24
9. Santosh Berggren, 17
10. Andreas Ahlberg, 9

Michel Nykjaer på väg mot segern i det andra heatet!

André Andersson bjöd på uppställ och resultat – trea i Semcon Cup

Patrik Olsson pressade Rickard Rydell mot slutet av heatet.