STCC vinner slaget om TV-tittarna

Racing-serien STCC har ett starkt stöd bland de racingintresserade runt om i Sverige. I helgen körde STCC sin tredje tävling för året och den följdes av 147 000* TV-tittare. Det var fem gånger fler än de som samma helg följde TTA-serien via TV-rutan.STCC vinner således klart kampen om den breda motorpubliken och trenden pekar uppåt med ökande tittarsiffror för varje tävling i STCC medan TTA-serien tappar. STCC:s tävlingar visas i Sveriges Television och sänds dessutom direkt i betalkanalen C More (som tidigare hette Canal+). Hittills i år har 334 000 följt STCC:s tävlingar, 2,5 gånger fler än för TTA-serien.

– Det är väldigt roligt att intresset för STCC ökar för varje sändning som går, säger Bob Huzell, VD för STCC. Tittarna fick i helgen se tät och tuff racing med riktiga märkesbilar. Honda Chevrolet och Volkswagen slogs i toppen och bjöd publiken på riktig racingkänsla.

STCC behåller greppet om publiken med starka förare där flera har VM-meriter. Rickard Rydell, Johan Kristoffersson, Johan Sturesson, Tomas Engström och Michael Nykjaer tillhör alla den yppersta eliten inom banracingen.

– Tittarna vet att kampen i STCC gäller SM-titeln, det  bidrar till att ge oss en särställning inom racingen.

Det är inte bara tittarsiffrorna som gläder Bob Huzell.

– Vi är inne  i en positiv trend. De mindre teamen börjar få ordning på sina grejer efter en trögare start på säsongen. Och våra supportklaser, Porsche Carrera Cup, Clio Cup JTCC  och Camaro bjuder varje tävlingshelg på många spännande lopp med hög kvalitet och tät racing.

*Tittarsiffror enligt MMS