Xlander tillbaka i Carrera Cup

Stor tjejsatsning på motorsport – Tina Thörner coachar Mikaela Åhlin Kottulinsky i Carrera Cup!

 

Nu tar tjejerna över i svensk banracing – mästarteamet från de tre senaste åren, Xlander Racing, med teamchefen Louise Freidestam i spetsen, kommer till start i Porsche Carrera Cup. Rallydrottningen Tina Thörner kommer att coacha fram racinglöftet Mikaela Åhlin-Kottulinsky, 19 år, i Skandinaviens främsta sportbilsmästerskap.  Första tävlingen blir på Mantorp Park den 6-7 juli tillsammans med STCC.

– För mig känns det nästan overkligt att ett erfaret och framgångsrikt team som Xlander vill satsa på mig som är en helt oslipad racingförare. Jag förstår att det kommer att bli ”tufft”, men jag ser verkligen fram emot att få ta mig an utmaningen och göra det bästa av den fantastiska möjlighet jag fått av Louise säger Mikaela.

Mikaela är en talang från Karlstad som hittills mestadels tävlat inom gokart.

Ofta snabbast på banan, alltid snabbaste tjej.  En tredjeplats i Stefan Bellof Cup samt vinnare av Lady Cup är några av bedrifterna som finns med i bagaget. Hon är även en av tre svenskar som under tuffa uttagningar kvalificerat sig till att i år köra Volkswagen Sirocco R-Cup i Tyskland. Till sin hjälp i Carrera Cup har Mikaela en av landets mest erfarna motortjejer, Tina Thörner.

– Under de senaste åren har jag jobbat mycket med coaching för att få människor att växa inom olika sporter och yrken, säger Tina Thörner. Tillsammans med Mikaela och Louise kommer jag kunna utveckla det här till nästa nivå och få jobba med motorsport från en ny infallsvinkel som känns både spännande och utmanande.

Teamchefen Louise Freidestam ser en spännande framtid tillsammans med Mikaela Åhlin-Kottulinsky bakom ratten på teamets Porsche.

– Jag får ofta frågan om varför jag som kvinnlig teamchef inte satsar på tjej som förare i teamet. Nu har jag hittat en förare jag verkligen tror på i Mikaela. Hon är skicklig bakom ratten, ivrig att lära och har det psyke som krävs. Vi tyckte att det var så pass spännande att vi inte ville vänta till nästa säsong. Detta ger Mikaela ett bra tillfälle att introduceras för Porsche Carrera Cup.

Xlander Racing och Mikaela Åhlin-Kottulinsky kommer även att tävla i STCC Airport Race Östersund och den stora STCC-finalen på Solvalla den 21-22 september.