Rydell utmanar på Mantorp

Regerande svenske mästaren Rickard Rydell, Chevrolet, ligger tvåa i STCC inför helgens tävlingar på Mantorp Park. Rydell har en tuff utmaning framför sig. I STCC-premiären som kördes just på Mantorp Park blev han tvåa i båda heaten bakom mästerskapsledaren Johan Kristofferssons VW Scirocco. 

– De är snabba på den här banan men vi kommer att ta fajten med dem, säger Rydell. I premiären var vi före tre av Volkswagens fyra bilar i mål och jag pressade Kristoffersson i båda heaten.

Efter förra tävlingen på Sturup Raceway för tre helger sedan har det hårdnat till i toppen av mästerskapet. Tomas Engström vann ett av heaten i sin Honda och Rydells teamkamrat, dansken Michel Nykjaer vann det andra. Den som trodde att Nykjaer skulle spela andrafiol till Rydell får nog tänka om.

– Nykjaer är snabb och kör för att vinna, säger Rydell. Årets STCC har visat sig bli precis lika hårt som jag trodde från början. Toppen håller väldigt hög klass och som vi såg senast på Sturup är det fler förare som vill utmana. Engström är snabb i sin Honda och de andra Volkswagen-förarna har fått upp farten.

Det bjuds på spänning i fler klasser än STCC på Mantorp Park den 6-7 juli. Camaro Cup, Sveriges största racingklass, sportvagnsracing med Carrera Cup – i helgen med ett nytillskott i form av en av Sveriges mest lovande racingtjejer, Mikaela Åhlin-Kottulinsky som coachas av rally- och dansdrottningen Tina Thörner. Pro Superbike och Nordic BoTT står för underhållningen på två hjul.

 

Förarmästerskapet

1 Johan Kristoffersson 109
2 Rickard Rydell 104
3 Michel Nykjaer 82
4 Johan Stureson 68
5 Patrik Olsson 67
6 Tomas Engström 62
7 Jordi Gene 48
8 Niclas Olsson 24
9 Santosh Berggren 17
10 Andreas Ahlberg 9
11 Robin Appelqvist 8
12 Joakim Ahlberg 3
13 André Andersson 2
14 Claes Hoffsten 2
15 Tony Johansson 1

Teammästerskapet

1 Chevrolet Motorsport Sweden 186
2 Volkswagen Team Biogas 157
3 IPS Team Biogas 141
4 Honda Racing Sweden 62
5 Seat Sport Sverige 36

Semcon Cup

1 Niclas Olsson 150
2 Andreas Ahlberg 87
3 Joakim Ahlberg 69
4 André Andersson 39
5 Tony Johansson 18
6 Claes Hoffsten 18