Biogas-teamen vill toppa STCC

När STCC tar semester på lördag kväll ska det vara med Volkswagen i topp. Det är åtminstone målsättningen inför deltävlingen på Mantorp Park.
Johan Kristoffersson är fast besluten att slå vakt om ledningen i förarmästerskapet och i stallens egen liga jagar båda biogasteamen förstaplatsen.

STCC är tillbaka på Mantorp Park, banan på vilken säsongen tog sin början för två månader sedan. Johan Kristoffersson, Volkswagen Team Biogas, fick en strålande start med seger i båda heaten. Även Johan Stureson i IPS Team Biogas var lyckosam i premiären. Jämte pole position i det andra heatet bokfördes skåningen för två tredjeplatser.

Nu är som sagt biogastteamen tillbaka med sina Volkswagen Scirocco i Östergötland. Förutom Kristoffersson och Stureson har även Patrik Olsson och Jordi Gené stora förhoppningar inför årets fjärde deltävling. Att Olsson är på gång visade han bland annat med sin pallplats på Sturup Raceway senast. Gené har haft en tyngre öppning på mästerskapet, men mycket talar för att även han kan få till det kommande veckoslut. Efter en tävling och en testdag känner sig spanjoren mer hemma på Mantorp Park än på någon annan av de svenska anläggningarna.

Efter den lyckade starten i Östergötland har biogasteamen STCC-tävlat på Ring Knutstorp och Sturup Raceway, banor som inte passar Sciroccon lika bra.

– Mantorp Park är en bana vi känner oss hemma på och den passar våra bilar. Men för att göra de resultat som vi vet att vi är kapabla till gäller det att vi är fokuserade och samlar all kraft som finns, säger Tommy Kristoffersson, teamchef i Volkswagen Team Biogas.

Johan Kristoffersson håller med.

– Gör vi vårt jobb till hundra procent ska vi kvala etta och vinna racen, säger mästerskapsledaren, som verkar helt opåverkad över positionen som jagad tabelletta.

– Det är ingenting jag tänker på. Jag fokuserar på den uppgift jag står inför och ser fram emot en helg under vilken jag måste prestera bra för att behålla min tätposition.

I IPS Team Biogas är också förväntningarna stora inför deltävlingen på Mantorp Park. Teamchefen Per Stureson minns med välbehag teamets lyckade insats på Sturup Raceway där Johan Stureson och Patrik Olsson båda stod på prispallen efter ett av heaten.

– Förhoppningsvis får vi upp dem på pallen igen. Trots en del bekymmer med bromsarna i premiären lyckades Johan riktigt bra. Patrik hade större problem, men har fått bra förtroende för bilen sedan han fått till den som han vill ha den, säger Per Stureson.

Johan Stureson är tabellfyra inför tävlingen på Mantorp Park. Närmast bakom sig har han teamkollegan Olsson. Båda har en bit upp till ledande Johan Kristoffersson och andraplacerade Rickard Rydell, men till tredjeplacerade Michel Nykjaer är avståndet betydligt mindre och självklart siktar båda på att gå om dansken innan STCC tar en månads semester.