Camaro Cup mullrar på Mantorp

Sveriges muskelstarkaste klass dundrar i helgen in på Mantorp Park. Dryga 13 000 hästkrafter kommer att släppas lös på asfalten när det 30 man starka fältet drar iväg i starten och som vanligt kommer det att bli strid på kniven. Årets tredje deltävling i Camaro Cup står för dörren och kampen i toppen av mästerskapet är hård. Fredrik Ros toppar tabellen.

– Det kommer att bli hur tufft som helst, säger Ros. Det finns minst tio förare som kan vinna. Det gäller bara att hålla huvudet kallt och försöka vara med där framme.

Tvåa ligger årets Camaro-komet Tobias Brink. Två segrar blev det senast på Ring Knutstorp.

– Det blir samma strategi den här gången, säger Brink. Jag ska vara med i toppen och samla poäng i varje race, då är man med där uppe i slutet av säsongen.

Veteranen Jens Edman är tillbaka i hetluften efter ett års frånvaro från racingen. Han ligger trea i tabellen. Kristianstadsbon är uppväxt i Ankarsrum och Mantorp Park är en bana han känner väl sedan starten på racingkarriären.

– Mantorp är som en hemma bana för mig och det brukar komma mycket släkt och vänner, säger han. Det är ett tufft startfält, farten har oroat mig lite men vi testade för någon vecka sedan och jag är hoppfull inför helgen.

Dubble Carrera Cup-mästaren Jocke Mangs, fyra så här långt, började säsongen som inhoppare i HD Bil/Brings Racing. Nu är han permanent förare och kör hela mästerskapet. I premiären var det bara danske suveränen Jan Magnussen som var snabbare. Dansken är inte med i helgen och Mangs är något av en förhandsfavorit.

– Vi har hunnit med att köra en testdag sedan sist, säger Mangs. Vi har ändrat mycket på bilen och nu har vi grejerna under kontroll. Det kommer att bli tufft i helgen.

Det finns fler förare att se upp med i helgen. Alexander Graff, Marcus Palnér, Marcus Larsson, Dennis Lind och ytterligare en handfull förare har kapacitet att slåss om pallplatserna.

Det bjuds på spänning i fler klasser än Camaro Cup på Mantorp Park den 6-7 juli. STCC, standardbilsracingen kungaklass bjuder på kamp mellan Rydell och Kristoffersson, Volkswagen, Chevrolet och Honda. Det blir sportvagnsracing med Carrera Cup – i helgen med ett nytillskott i form av en av Sveriges mest lovande racingtjejer, Mikaela Åhlin-Kottulinsky som coachas av rally- och dansdrottningen Tina Thörner. Pro Superbike och Nordic BoTT står för fartfylld underhållning på två hjul.


Ställningen i Camaro Cup

1. Fredrik Ros, 97
2. Tobias Brink, 96
3. Jens Edman, 89
4. Jocke Mangs, 88
5. Marcus Palnér, 74
6. Jan Magnussen, 60
7. Alexander Graff, 58
8. Marcus Larsson, 56
9. Ted Brink, 52
10 Anders Brofalk, 49