Forsman tog pole i Carrera Cup

Johan Kristoffersson fick rejält mothugg i kvalet på Mantorp Park och missade pole position med drygt tre hundradelar till Philip Forsmans fördel. Samtidigt hade Oscar Palm fått ordning på materialet och tog tredje startposition samt tilldelades den prestigefyllda Porsche Award. 

Det var en strålande glad Philip Forsman som hyllade sina mekaniker efter kvalbedriften:

– Det känns riktigt, riktigt bra – jäkligt schysst. Bilen går som en dröm och mina mekaniker är ju bara bäst!  Jag fick en bra känsla på Sturup och den har vi nu utvecklat. Jag har inte riktigt listat ut ännu hur jag ska hålla Johan bakom mig imorgon, men jag ska verkligen göra allt jag kan!

Om det var glada miner hos Forsman så var det desto mer besviket hos Johan Kristoffersson:

– Det var för dåligt helt enkelt! På mitt första försök att få till en bra kvaltid var det för mycket trafik, på andra försöket var jag av banan… Men vi har haft bra race pace i alla tidigare tävlingar så det blir en safe start imorgon och sen ska jag försöka ta Philip i racet. Jag ser verkligen fram emot racet imorgon och att kunna reda ut misstagen jag gjorde idag, sa Johan i depån direkt efter kvalet.

Oscar Palm hade det besvärligt på förmiddagens test, men hade ändrat bilen till kvalet. I och med tredjetiden belönades han med Porsche Award och den tillhörande lyxiga Porsche-klockan, vilken delas ut till den snabbaste föraren på kvalet som inte fått utmärkelsen tidigare. Palm berättar själv om kvalintrycken:

– Det är en helt annan bil nu och kändes faktiskt väldigt bra. Tyvärr snurrade jag i varvet direkt efter att jag satt min tid, annars tror jag att jag hade kunnat kapa någon tiondel till på det varvet. Alltid kul också att få en belöning som Porsche Award. Kanske ska jag se det som ett tecken eftersom jag var sen till förarmötet!?

Johan Kristofferssons tyske teamkollega från Superstars, Tomas Schöffler, var starkast av nykomlingarna och fick till en femte bästa tid. Anton Marklund slog sig in på åttonde startplats och Mikaela Åhlin-Kottulinsky på nionde.

Carrera Cup-racet avgörs imorgon, lördag 7 juli, kl. 13:45-14:20 och föregås av en warm-up på förmiddagen kl. 09:45-10:00.

Pressreleasse Carrera Cup Scandinavia